2019. II. félév

51. A Bakony felfedezése

Egy tavalyról elmaradt túra lebonyolítására került sor 2019. szeptember 20-án. A nyolcadik osztályosok három pedagógus kíséretében gyönyörködhettek a nyárutó szépségeiben. Természetesen itt is készült képes beszámoló, melyet itt olvashat.


52. Hozd ki magadból a maximumot - MDSZ futónap


A tavalyi évhez hasonlóan ismét részt vettünk a Magyar Diáksport Napján, ami már túlnyúlik az országon, sőt Európán is. Az első két órát megtartottuk, 10 órától viszont három színhelyen a sport, a mozgás vette át az irányító szerepet. Pontban 12-kor a nagyok részvételével elkezdődött a kötelező program a 2019 méteres táv lefutása, mely majd 3 óráig tartott. A szakmai beszámolót itt olvashatják.

53. „Amit eszel, azzá leszel” Egészséges életmód szakkör

A program célja az volt, hogy a tanulókat hozzásegítsük az egészséges táplálkozás és életmód iránti igény kialakításához, valamint a tanórán szerzett ismereteket össze tudják kapcsolni az életben tapasztalt dolgokkal. Vegyék észre a problémákat, a közöttük lévő összefüggéseket, és keressenek választ azok megoldására. A program elnevezése: „Azzá leszel, amit eszel.” Vagyis nem mindegy, mivel tápláljuk testünket nap, mint nap. Ha megadjuk neki a számára szükséges és kívánatos tápanyagokat, nem fogunk tápanyaghiányban szenvedni, ami a legtöbb betegség kiváltója lehet. Itt a képes beszámoló!

54. Márton nap

Immáron negyedik alkalommal, ebből másodszor a pályázat keretében vehettek részt diákjaink a Márton napi hagyományőrzés keretében megrendezett idegen nyelvi napunkon. A pályázat konzorciumi partnere, azaz Alapítványunk által finanszírozott rendezvényen a gyerekek egy Szekszárdi vándor színtársulat által párhuzamosan bemutatott két német nyelvű darabon nézőként vehettek részt. A finanszírozást úgy kell érteni, hogy a pályázat komoly pénzösszeget juttatott az Alapítványunk alszámlájára, melyet el kellett költenünk. Itt a beszámoló, melyből többet is megtudhat!

55. Sportágválasztó

Az idei tanévben is lebonyolítottuk ezt a programot. Két óra tanítás után a sport, a mozgás kapta a főszerepet. Mivel iskolai napon történt, felmentést csak hivatalos dokumentum bemutatásával kaptak a diákok. A kézilabda, labdarúgás és a kosárlabda mellett, amit elsősorban az alsósoknak ismertetünk, az asztalitenisz, a vívás, a darts és a tánc voltak a nap fő sporteseményei. Ime a részletes beszámoló!

56. Családi nap végzőseinknek

Az Ászári Jászai Mari Általános Iskola évek óta megrendezi a családi napot a végzős diákok, szüleik, hozzátartozóik, az iskola dolgozói számára. Ezen a napon bemutatják a nyolcadikos diákok a táncukat, közösen vacsoráznak szüleikkel, tanáraikkal, majd beszélgetnek, táncolnak az est zárásáig. A tavalyi évhez hasonlóan az idén is a pályázat keretein belül került lebonyolításra ez a program. Képes beszámoló itt!.

57. Úszás

Örömmel vettük a jó hírt, hogy szeptembertől a Projekt jóváhagyásával ismét folytatódhatott a Móri uszodában az úszás program. A jelenlegi 5. osztályt 10 alkalommal a szakmai szervező és két megvalósító társa kísérte el. Keddi napokon a délután 13 órától 16 óráig voltak távol az utazással együtt, ebből az úszás 1 óra volt. A 31 fős osztályból átlagosan alkalmanként 26 fő úszott, ami igen jónak mondható. Tudjon meg többet is.

58. Energiát viszünk a jövőbe

Tovább folytatódott a 2019/2020-as tanévben is az „Energiát viszünk a jövőbe” program az előző tanévhez hasonlóan. 10 alkalommal, alkalmanként 2 órában átlagosan 35 diák vett részt a foglalkozásokon 1 pedagógus vezetésével. Két kiránduláson 80 tanuló mellett 5 felnőtt kísérő is részt vett. A fényképekkel telt beszámolót itt olvashatja..

59. Tájfutó Fiesta


Egy munkanappá alakított decemberi szombaton 210 tanulónk 23 fő felnőtt, javarészt pedagógus irányítása mellett vett részt a pályázat keretein belül immár második alkalommal ezen a programon. Iskolánk egyik közkedvelt sportágává vált a tájékozódási futás, ezért egyértelmű volt, hogy egy napot ennek a sportnak szentelünk. Íme a részletek.

60. Túra szakkör


Örömmel vettük, hogy a túra szakkör folytatódik. Ebben az e-világban egyre kevesebb a túrázást kedvelő gyerek. Szerencsénkre iskolánkban mindig vannak, és remélhetőleg mindig lesznek olyanok, akik a netet, a mobiltelót egy jó kirándulásra cserélik. Íme az idei túrákról készült képes beszámoló.
61. Művészeti szakköreink

„A zene mindenkié” Énekkari foglalkozás és a "Billentyű varázsa" zongora zeneművészeti szakkör Mészárosné Fehér Gabriella beszámolói alapján. A "Fülemüle" szakkörről Zimonyi Gábor tanár úr adott képes beszámolót. Iskolánk „új” pedagógusa, a tősgyökeres ászári illetőségű Tavaszi Piroska tanárnő nyugdíjba vonuló kollégája helyett tartotta az "Ügyes kezek" és a "Kis kézműves" szakköröket, melyekre ráklikkelve megjelennek a képes beszámolók. A "Diákszínjátszó" szakkör munkájáról Deák Annamária tanárnő tollából kapnak ízelítőt

62. "Falukarácsony”

Ászáron, iskolánkban már hosszú évek óta hagyomány, hogy a téli szünet előtti napon, karácsony előtt pár nappal kiválasztott és felkészített tanulóink műsort adjanak. Délelőtt társaiknak, pedagógusaiknak és az intézményben dolgozónak, kora este pedig az iskolába látogató szülők, rokonok, és a falu lakossága számára. Méltó ráhangolódás ez az ünnepekre, kicsit megállunk, együtt vagyunk, örömmel tölt el minket tehetséges tanulóink színpadi előadása. A pályázatnak is köszönhetően ismét jól sikerült a rendezvény. Bánhatja, hogy nem jött el, igényes műsorról maradt le. A szakmai képes beszámolót itt olvashatja el.





 

<< Vissza

Készítette: ARX Biztonsági Bt., 2012.

 Belépés