Büszkeségeink 2015-16.

2015-16. tanév1. Holenda Barnabás matematika országos versenyen iskolánkat 14 tanuló képviselte. A győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontban lezajlott versenyen helytálltak diákjaink. A 2. évfolyamon 448, a 4. évfolyamon 376 tanuló indult. Eredményeiket itt láthatják.
Kiemelkedőt nyújtott, és az ünnepélyes eredményhirdetésre is meghívást kapott a 4. osztályos Rumi József! József az Orchidea matematikaversenyen is kiválóan szerepelt. A megyei versenyen 129 tanuló közül a 4. lett, az országos versenyen 5714 tanuló közül a 72. lett.

2. A Kisbéri Kistérségi és Gyermekjóléti Alapellátási Központ által kiírt "Rajzold le kedvenc mesédet vagy versedet" körzeti rajzpályázaton 3 tanulónk ért el dobogós eredményt. Az ünnepélyes eredményhirdetésen Pásztor Dzsenifer, Komenda Virág és Kovács Géza Zsolt személyesen vehették át a kisbéri Wass Albert központban oklevelüket. Gratulálunk Greinerné Ábrahám Erzsébet tanárnő tanítványinak!

3.Az idén is meghívtak bennünket, és részt is vettünk A XXIII. Győri Furulyafesztiválon a zsinagógában Karl Jenkins: Adiemus című darabját "kooprodukcióban", a Mosonszentmiklósi Széchenyi István Általános Iskola és AMI, a Lébényi Általános Iskola és AMI, és az Ászári Jászai Mari Általános Iskola növendékeinek /">Ligeti Virág, Helbert Enrique, Helbert Ryan, Csonka Rozália, Bogdola Nóra, György Réka, Pénzes András, Komenda Virág) tolmácsolásában hallhatják.
Zimonyi Gabi évek óta sikert arat csapatával.
Kapcsolják be hangfalaikat,
Tekintsék meg az előadást!

4. A Kalmár László matematikaversenyen Pekár Csaba Garas Marianna tanárnő felkészítésével a megyénkben holtversenyben 6., míg az országos rangsorban szintén holtversenyben a 24. eredményt érte el a 8. osztályosok között. Esetünkben a tanár-diák viszonyon kívül édesanya-gyermek kapcsolat is van, tehát a közmondás itt is igaz, vagyis "az alma nem esik messze a fájától!"

5. Megint matek, újabb sikerekkel:Zrínyi Ilona matematika verseny
Az eredmények között itt böngészhet.
A csapat 9. helye egyben a legjobb falusi iskola eredménye is lett. Ezt a szervezők oklevéllel és 12 000 Ft könyvutalvánnyal honorálták.
Diákjaink közül ki kell emelni Ligeti Tamás 8. osztályos, valamint Elekes Dániel 2. osztályos tanulókat. Előbbi korosztáyában a nagyon előkelő 4. helyet, míg Dani a 14. helyet szerezte meg. Felkészítő tanárok Garas Mariann és Lovasi Péterné voltak.

6. Jászai Mari vers- és prózamondó verseny
A hagyományokhoz híven idén is megrendeztük iskolánk névadójáról elnevezett versenyünket. Erről külön hírben megemlékeztünk, melyről itt olvashat.
Sulyok Tamás 3. osztályos tanulónk Baloghné Paréj Ildikó, Fekete Vanessza 7. osztályos diákunk Deák Annamária tanárnő felkészítésével a képzeletbeli dobogóra is felállhatott. Tomi második, míg Vanessza a harmadik helyen végzett.
Sulyok Tamás "házon kívül" is remekelt: A Bakonysárkányi iskolában rendezett Benedek Elek mesemondó versenyen a 3. helyen végzett.

7. Ha a tehetségnek, akaraterőnek, ügyességnek, elszántságnak szobrot állítanánk, iskolánkból Kopjás Zsófit tudnám javasolni. Ez a 4. osztályos kislány családja és nem utolsósorban iskolánk támogatásának köszönhetően sikerrel ment át a Győri Nemzeti Színház "rostáján", felvételt és ezáltal szerepet elnyerve a "Muzsika hangja" című világhírű musical-be. Sikerére felfigyelt a Győr-Moson-Sopron megyei Kisalföld, valamint a Komárom-Esztergom megyei 24 óra is.
A darabból van ez és ez a kép is.
E sorok írójaként megjegyzem, hogy Zsófi a tanulmányi eredményén a próbák miatti mulasztások abszolút nem látszanak meg. A hirtelen jött sztárság sem viselte meg, aranyos, tisztelettudó, igazi kisgyerek maradt.

8. Az Olvasni jó országos versenyen 6 tanulónk kapott emléklapot, mely itt látható. Ez a kép pedig a kis csapatról készült, amelyet Pintér Zsuzsanna tanárnő fogott össze.

9. A február 27-én, Császáron sorra került Körzeti szövegértési versenyen két tanulónk ért el dobogós helyezést. A már feljebb említett, matekversenyeken sikeres Rumi Jocó megmérettette magát ezen a versenyen, ahol korcsoportjában első helyezést ért el. Osztálytársa Bata Barnabás ugyanitt a második helyet szerezte meg. Felkészítő tanáruk Deák Annamária volt. Íme a csapat! Gratula mindnyájuknak!

10. Az iskolánkban folyó hitoktatás színvonalát jellemzi, hogy a Tata-Komárom körzeti katolikus hittanversenyen Vida Johanna, Kálmán Anna és Helbert Ryan első helyezést értek el. Felkészítőjük Samuné Kis Boglárka volt. Ryan oklevelét digitalizáltam, melyet itt látnak.

11. A természettudományi vetélkedőkön is indultak versenyzőink. A februárban lezajlott iskolai válogatóversenyek győztesei képviselték iskolánkat. Az áprilisban lezajlott, TIT által szervezett Kaán Károly természettudományi versenyen a 6.osztályos Pék Martin 7., míg osztálytársa Garas Fanni a 12. helyet szerezte meg. Felkészítőjük Erdősi Gáborné Betti tanárnő volt. A hónap végén lezajlott Herman Ottó biológiaversenyen a 7. osztályos Deák Bence a ragyogó 2. helyet szerezte meg, kiérdemelve az érte járó oklevelet.Őt is Betti néni "menedzselte". A 8. osztályosok között Pekár Csaba hetedik, Kolonics Zita nyolcadik helyen végzett, akikkel Horváth Éva tanárnő foglalkozott.

12. Május 2-án a Kisbéren rendezett Körzeti anyanyelvi versenyre Deák Annamária és Baloghné Paréj Ildikó tanárnénik által felkészített Szép Izabella a 2. helyet, míg a harmadik osztályos Vida Johanna a 3. helyet szerezte meg.

13. "Elfogtam egy levelet" - már szlogenné vált ez az idézet Kossuth-díjas színművészünktől az egyik kereskedelmi TV csatorna műsorából! Jelentem, hogy mi nagyon sok levelet fogtunk el a tanév során. Diákjaink a történelem tantárgyban évek óta részt vesznek az országos levelező versenyeken. Az idei évben több pedagógus kolléga "menedzselte" csapatainkat. Nézzük az elért eredményeket!
a, Bene László tanár úr gyöngybetűs írásával készült beszámolóját eredetiben olvashatják!
A versenyzőkről készült fotók:
György Réka
Griffmadarak
Borbély Laura
Kincsvadászok
Legenda
b, Mészárosné Fehér Gabriella tanárnő által támogatott csapatok a következő eredményeket érték el:
TÖRI-CRAFT csapat oklevele és a csapat
Deák Bence oklevele és itt van Gabi nénivel
SULI LOVAGJAI oklevele és a csapat
Kovács Nikolett oklevele és a fotó
EBÉD-ELEK oklevele és a csapat
Végül de nem utolsósorban Ligeti Virág oklevele és a fénykép!

14. A II. Kisbér Járási Tehetség Fesztiválról is érkezett egy szép eredmény. Juhász Tamás 3. osztályos tanuló arany minősítést ért el fazekas kategóriában! Itt látható az oklevele.

15. Idén 42. alkalommal május 30.-án rendezték meg az Ifjú Fizikus Verseny megyei fordulóját a tatai Eötvös József Gimnáziumban. Ezt megelőzően a benevező diákoknak három iskolai fordulón kellett részt venniük, ahol számítási feladatokat, kísérleteket, fizikatörténeti kutatásokat, és jelenség-magyarázatokat kellett végezniük. A megyei fordulón 161 7. és 8. osztályos diák közül 50 tanuló képviselhette iskolájukat. Iskolánk színeiben Pekár Csaba 8. osztályos, Komenda Virág és Gálos Luca pedig 7. osztályos kategóriában versenyzett. A verseny több részből állt. Választ kellett adni a tanulóknak 40 kérdésre több helyen számítással alátámasztva, majd a gyakorlati részben mérést, és a mért eredményekkel számításokat kellett végezniük. Ezt követően fizikatörténetből adtak számot a tanulók, ahol Jedlik Ányos életéről és munkásságáról számoltak be. Komenda Virág az előkelő 4. helyet szerezte meg megelőzve a tatai, tatabányai és komáromi nagy iskolákat. Luca hatodik lett az erős mezőnyben. Pekár Csaba a tavalyi 2. helyezése után megnyerte a 8. osztályosok versenyét igen szép pontszámmal. Hibátlan versenyfeladatáért a gimnázium külön díjjal is jutalmazta. Íme az oklevele! Felkészítő tanáruk Garas Mariann volt. Itt látható a két fizikus lányról készült fotó. Gratulálunk a szép eredményekért!

16. Matematikaverseny:
Ebben a tanévben megrendezésre került az „Év Jászaisa” matematikaverseny, ahol a felső tagozatosok közül a vállalkozó kedvű diákok mérhették össze erejüket. A feladatok között találhattak logikai, kifejtős, indoklásos feladatokat, valamint a tananyaghoz kapcsolódókat is. A következő eredmények születtek:
Az „Év Jászaisa”
5. osztályban György Réka

Ezen a képen az alábbi évfolyamnyertesek láthatók:
6. osztályban Pék Alex
7. osztályban Gálos Luca
8. osztályban Mocher Bendegúz

EG 

<< Vissza

Készítette: ARX Biztonsági Bt., 2012.

 Belépés