Eseménynaptár

<<  2019. 06. hó >>
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Főmenü

Kezdőlap Iskolánkról Kerékteleki tagiskola Szabályzatok Adatvédelem Kompetencia Pályázatok Alapítvány ÖKO iskola Tanárok Büszkeségeink Galéria Rólunk írták Osztálykirándulások Videók Tablók Jelenlegi osztályok DÖK Kapcsolatok Archívum Letöltések

ÉREZD JÓL MAGAD A BŐRÖDBEN!

A lényeg az alábbi képen látható:
Itt olvashatják a nyertes pályázatról készült hivatalos okmányt!

A pályázati összegből finanszírozzuk kettő éven keresztül 36 program, rendezvény költségeit, legtöbb esetben 100% mértékben. Nézzük ezeket:

Művészeti ágakhoz kötött foglalkozások: a furulya, zongora, kézműves, diákszínjátszó, énekkar foglalkozások

Sporttevékenységek előkészítése és megvalósítása: kézilabda, kosárlabda kupa, fitt nap, tájfutó nap, utcafoci.családi nap, és régi álmunk, úszásoktatás várhatóan a móri uszodában

Hagyományőrző tevékenységek előkészítése és megvalósítása: Márton-napi vigadalom, családi nap elsősöknek, végzősöknek, Jászai-napok, farsang, gyereknap, falukarácsony

Természetismerethez, környezeti felelősségvállalás elmélyítéséhez köthető tevékenységek előkészítése, és megvalósítása: ebbe a programcsoportba az osztálykirándulások tartoznak. Az 1-2. osztályosok 1 napos, a többi osztály minimum két napos kirándulásának bizonyos költségeit (utaztatás, étkeztetés, szállás) fedezi a pályázat, jelentős terhet levéve a szülők válláról

Tanórán kívüli kompetenciafejlesztés: törpesuli, informatika, elsősegély nyújtó szakkör, egézséges táplálkozásra nevelés, idegen nyelv magasabb szinten, energiát viszünk a jövőbe-természettudományos programok finanszírozása.

A programokról, eseményekről azok lezárta után rövid leírást adok. Kezdjük is el!

1. Farsang - 2018.02.09.

Az idén Kovács Kinga szervező, valamint Baloghné Paréj Ildikó és Garas Mariann megvalósítók munkájának köszönhetően egy fantasztikus hangulatú farsangi mulatságban vehettünk részt. A gyerekeket az iskolában elhelyezett toborzók csábították a részvételre. A csarnokban rendezett jelmezes felvonulást és az aulában lezajlott mulatságot rekord nagyságú vendégsereg tekintette meg, ezekről képek is készültek.
Az szervezők és megvalósítók beszámolóját itt olvashatják el.

2. Jászai-napi rendezvénysorozat 2018.02.23-24.


A nagyon jó visszhangot kiváltott és jól sikerült rendezvénysorozat beszámolóját elolvashatja, ha ide klikkel.

A 24-i műsorban feltüntetett, de az idő hiánya miatt törölt vetítés anyagát, az elmúlt 19 év Jászai-napjairól készített összefoglaló videót itt tekintheti meg.

Pár kép az idei műsorról!

3. Kosár Kupa


Jól sikerült az idén kiírt "Kosár Kupa" rendezvény. Ezt a programot jövőre ie megrendezzük, mivel az intézményvezetés úgy döntött, a kupa típusa vándorkupa. Az 5. év után visszaszáll az iskolára, rajta immár feledhetetlenül a nyertes csapatok nevével. A beszámolót itt olvashatják el.

A versenyről készült képeket ide láthatja!

4. Játékos sorverseny

A programot szervező Baloghné Paréj Ildikó tanárnő beszámolóját itt olvashatja, az eseményen készült fényképeket ide klikkelve éri el.

5. Idegen nyelvi klub


10 héten keresztül, február 5-től április 24-ig Helbert Anita szervező pedagógus "szárnyai alatt" 30 kisiskolásunk fokozta tudását az angol nyelvi ismeretekben. A programról készült beszámolót itt, a fényképeket itt láthatja.


A pályázatból nagy szeletet hasít ki a tanulóink különböző -életkortól függően- szervezett kirándulások finanszírozása. Ezzel a szülők válláról komoly terheket veszünk le, hiszen a mai világban egy átlagosnak mondható, kétnapos kirándulás költségei tízezres nagyságrendűek. Természetesen az itt bemutatott kirándulásokon is kellett osztálypénzből részt vállalni (általában 1-2 program belépőjegyéről van szó), hogy a résztvevők azért ahogy a fiatalok mondják- "érezzék a törődést". A kirándulások szinte az egész országot lefedik, ténylegesen elmondható, hogy hazánk legszebb tájaira látogathatnak el gyermekeink.

6. Pécs és a Mecsek bejárása


Garas Mariann szakmai szervező, valamint Márti néni és Deák Anna felnőtt megvalósító pedagógusok kíséretével már április közepén megkezdődtek a kirándulások, jelen esetben zömével 7. osztályos tanulóink részvételével. A programról Mariann tanárnő beszámolóját közzéteszem, itt olvashatják. Pár fénykép is készült, klikk.

7. Az Északi-középhegység természeti kincsei


6. osztályosaink -pár tanulóval kiegészülve- csodálatos kettő napot töltöttek el Egerben és környékén. Deák Annamária tanárnő készített egy beszámolót, melyet itt olvashat el. A kirándulás képeit itt láthatja.

8. Balatonfelvidéki Nemzeti Park


Az ötödik osztályosokat céloztuk meg ezzel a kirándulással, kiegészülve néhány hatodikossal. A részt vevő pedagógusok, tanulók véleménye szerint minden nagyon jól sikerült. Helbert Anita szervező pedagógus "tollából" származó képes beszámolót ide klikkelve olvashatja el.
Hogyan élték át mindezt a gyerekek? Megtudhatják, ha ide kattintva elolvassák Varga Dorka tanuló által írt élménybeszámolót! Anita tanárnő képeket is készített a kirándulásról, melyeket itt tekinthet meg.


9. Szeged és könyéke
Végzős tanulóink töltötték együtt utolsó kirándulásukat Szegeden, Ópusztaszeren és környékén. Itt olvashatja a beszámolót, ide klikkelve a kirándulás képeit láthatja.


10. Tata és környéke

Kisiskolásaink 1 napos kirándulása a hatalmas délelőtti felhőszakadás ellenére jól sikerült. A kísérő pedagógusok ügyesen feltalálták magukat, remek programokat biztosítva diákjaiknak. Itt a beszámoló, itt pedig a képek.

11. Budapest és a Budai-hegység

Sok-sok szülő kísérte el gyermekét június 4-én az iskol helyett az iskola elé, Közel 50, zömében 2második, negyedik és hatodik osztályos tanulónk kétnapos kiránduláson vett részt Budapesten és a környékén. A jól sikerült kirándulás beszámolója itt olvasható! Képeket itt lát!

12. A Dunakanyar bebarangolása

Ugyanezen reggel egy kisebb busz is érkezett iskolánk elé. A harmadikos gyerekeink egy csodaszép kirándulás kezdeteként foglalták el helyüket a járműben. Kétnapos kirándulásukon sok-sok élménnyel gazdagodtak. Piroska tanárnő beszámolóját olvasva és a képek láttán jómagam is így érzem.

13. Utcafoci Pünkösd hétfőn

Az idei évben a hagyományokhoz híven az Ászári KSE partnerünk megrendezte a Pünkösdi Utcafoci bajnokságát. A rendezvény szervezésében és támogatásában részt vettünk, a lebonyolítást a KSE aktivistái vezényelték le. A beszámolót itt olvashatja el. Pár kép is készült az eseményről.

14. Törpesuli (2018. március 1.-május 23.)

A tanórán kívüli kompetencia fejlesztések közül 23 nagycsoportos óvodás a jövendőbeli osztályfőnök tanító néni szárnyai alatt heti egy alkalommal, két csoportra osztva járt az iskolába a szülők nagy-nagy örömére. Szeptemberben Ők már nem megszeppent kisdiákként fogják átlépni az iskola kapuját, köszönhetően a programnak.
Olvassák el az erről készült képes beszámolót!

15. Kézilabda-Kupa (2018.05.28. I. forduló, 06.11. II. forduló)

Felső tagozatos diákjain hasonlóan a kosárlabdához, kézilabda sportágban is összemérték tudásukat. Valamennyi korcsoport valamennyi neme képviseltette magát a két fordulós versenyen.. A lebonyolítás rendje lehetővé tette, hogy az első fordulóban vesztes csapat, fűtve a visszavágás lehetőségétől, revansot vegyen a 2. játéknapon.
Íme a képes beszámoló!

16. Fitt nap (2018. június 12.)

Az iskola éves munkatervében minden tanév végén van egy olyan nap, ahol tanulóink az egészséges életmóddal, mozgással kapcsolatos programok résztvevői lehetnek. Az idén június 12-én 191 tanulónk 19 pedagógus felügyelete mellett vett részt ezeken a foglalkozásokon
Íme a képes beszámoló!

A következőkben a művészeti ágakhoz kötött foglalkozások kerülnek értékelésre. Ezen foglalkozások közös jellemzője, hogy valamennyi 2018. február 1. nappal kezdődik, és 2018. december 15. dátummal zárul. A hosszú időszakot ketté bontottuk, így a foglalkozásokat tartók június 15-i határidővel féléves szakmai beszámolót készítettek a 2017/18. tanév I. félévi munkájukról.

17. "A zene mindenkié"" -énekkari foglalkozás


Iskolánk egyik ékköve az énekkar, mely helyi és községi műsorok, ünnepélyek rendszeres résztvevője. Az idén első félévben 36 fő részvételével 1 fő pedagógus vezetésével folytatták munkájukat, szinten tartva az eddig tanultakat, valamint gyarapítva repertoárjukat.
A foglalkozásokról készült képes beszámolót itt olvashatják!

18. Billentyűvarázs (Zongora zeneművészeti szakkör)

A foglalkozások keretében 10 fő, különböző korosztályú és képességű (kezdő, haladó) tanuló kap segítséget ahhoz, hogy elkezdje, valamint tovább mélyítse zongorai játékát. Heti egy alkalommal, 25 perces órák keretében sajátítják el a hangszeres játékot.
Kattintson ide, ahol a képes beszámolót olvashatja!

19. "Fülemüle" furulya szakkör- zeneművészeti szakkör

A szakköri naplóból kiderül, hogy a foglalkozásokon 1 fő pedagógus vezetésével 10 fő kezdte meg, illetve folytatta furulya hangszeren való játékát. A foglalkozásokon 7 fő kezdőnek mondható.
Hogy mivel foglalkoztak az elmúlt félévben, azt megtudja, ha ide klikkel!

20. Diákszínjátszó kör


20 fővel kezdte a munkáját 1 fő pedagógus vezetésével ez a foglalkozás. Fő feladatuk, hasonlóan a többi művészeti tevékenységhez, felkészülni az iskolai ünnepségekre, rendezvényekre. A már régebbi tagok mellé fokozatosan beépíteni új diákokat, akik szívesen „bújnak ki bőrükből” egy-egy szerep eljátszása miatt. Olvassa el a szakkör munkájáról írt beszámolót!

21. "Ügyes kezek"-Kézműves foglalkozás


A leadott foglalkozási napló alapján ezen a foglalkozásokon 35 tanulónk vett részt 1 pedagógus felügyelete alatt. A résztvevők a 4. és afeletti évfolyamok tanulóiból kerültek ki. A gazdagon felszerelt szaktanteremhez a projekt által adott nagy mennyiségű anyagok segítségével bátran végezték el könnyebb-nehezebb feladatokat a gyerekek, csiszolva a kézügyességüket. Olvassa el a foglalkozásokról készített beszámolót!

22. "Kiskézműves"-foglalkozás

Ezeken a foglalkozásokon 30 tanulónk vett részt 1 pedagógus felügyelete alatt. A résztvevők az 1. és 3. évfolyamok tanulóiból kerültek ki.
Olvassa el a foglalkozásokról készített beszámolót

23. Hozd ki magadból a maximumot - MDSZ futónap


Az idei alkalommal is részt vettünk a Magyar (egyben Európai)Diáksport napon. Új helyszínről indulva tették meg a 2018 m távolságot tanulóink. Az erről készült képes beszámolót itt olvashatja el.


24. Sportágválasztó


November 10. napja szombatra esett, ám a hosszú hétvégék kialakítása miatt a pihenőnap országos munkanappá módosult. A gyerekeknek is kötelező volt az iskolai részvétel, bár ez a mai napon kissé rendhagyó volt. Ma nem annyira a körzőt és vonalzót, tankönyvet, munkafüzetet, hanem az izmokat, koncentrációjukat kellett használniuk. Sportágválasztó névre neveztük el a mai napon lebonyolított programot. Az erről készült beszámolót itt olvashatják el. Képek is készültek.

25. Energiát viszünk a jövőbe


Már a negyedszázadik olyan eseménynél tartunk, amely a pályázathoz kapcsolódik. Garas Mariann tanárnő köré már február óta csatlakoztak azok a gyerekek, akiknek a kedvenc tantárgyaik -bátran írhatom, sok társukkal ellentétben- a természettudományhoz kapcsolódnak. A programsorozat az "Energiát viszünk a jövőbe" nevet kapta. A matekot, fizikát szerető gyerekek az év folyamán 10+1 alkalommal, esetenként 2 órában vettek részt az iskolában és külső helyszíneken különböző programokban. Tanárnő szakmai beszámolóját itt közlöm a kedves olvasókkal. Itt láthatók az esemény képei.

26. Úszás

A mindennapos testnevelés egyik alappillére lenne ez a sportág, sajnos, Kisbéren még nem épült meg az ide szánt tanmedence, melyben a környék iskolásai tanulhatják ezt a csodás sportot.
Intézményvezető Asszony és a testnevelők álma vált valóra azzal, hogy a pályázatnak köszönhetően az idén és jövőre a legtöbb tanulónk eljut a víz közelébe. Ennek összege közel 2 millió forint, melyben a szállítás, uszoda és edző bérleti díjak szerepelnek.
Az idei évben október 2. napjától keddenként 10-10 alkalommal járnak úszásoktatásra az ötödik, hatodik és hetedik évfolyamosok. Összesen 109 tanulónk kap így lehetőséget úszásra. A program május végéig nyúlik el. Az 1. rész, a hetedik osztályosok úszása lezárult, itt a szakmai részbeszámoló Betti tanárnő tollából. A képeket itt láthatják, ez a galéria állandóan bővül.

27. Családi nap

Az utolsó diákjaink, azok szülei, közeli rokonai, pedagógusaink közösen töltöttek el egy szép estét iskolánkban. A jó hangulatú találkozóról ide klikkelve olvashat. Fényképek is készültek, melyeket itt tekinthet meg.

28. Tájfutó fiesta

Iskolánkban a tanulók nagyon szeretik a futásnak ezt a szakágát. Nem múlik el úgy egész napos sporteseményünk, hogy e sportágat ne iktatnánk a programba. A nyáron Bakonybélben már volt egy egyhetes tábor, zárás a december 1-én tartott Tájfutó fieszta volt. Most az erről készült beszámolót olvashatják, ezen kívül böngészgethetnek a félév alatt készült tájfus képekben is. A Fiestáról készült képeket itt nézheti meg.

29. Amit eszel, azzá leszel

Ezzel a névvel indította el Erzsike tanárnő a 10 alkalommal tartott szakkörét. A foglalkozásokról készült beszámolót itt, a képeket pedig ide klikkelve tekinthetik meg.

30. Márton nap

November utolsó hetét immár hagyományszerűen, az előző tanévhez hasonlóan, az ősz legjelesebb ünnepeinek felelevenítésével töltöttük. A program célja az idegen nyelv tanórán kívüli használata mellet, a magyar kultúra megismertetése, hagyományaink ápolása volt. Idegen nyelvet mindig saját anyanyelvünkkel történő összehasonlítás útján tanulunk. Ehhez szorosan hozzátartozik saját kultúránk összevetése más nyelvet beszélő „testvéreinkével”.
Idén az októberben ünnepelendő Halloween, a novemberi Márton nap és Hálaadás került előtérbe. A programra az amerikai Hálaadás utáni napon november 23-án került sor. Ezt azonban hosszú előkészületek előzték meg. Közel 50 tanuló, negyediktől hatodik osztályig és az őket koordináló pedagógusok vettek részt a lebonyolításban. A gyerekek november elejétől szorgosan készültek az adott ünneppel kapcsolatos tudnivalók bemutatására mind magyar mind idegen nyelven. Zsóka néni segítségével készültek a lámpások, az első és másodikos tanulók szorgalmasan gyakorolták a magyar, libával kapcsolatos népdalainkat Kinga néni és Ildikó néni szárnyai alatt. Alsó tagozatos kisdiákjainknak lehetőségük nyílt Márton nap alkalmából kicsit visszautazni az időben és megismerni Márton legendáját mesés formában, Sulyok Tamás előadásában. Ebben a rohanó világban, az „okos” eszközök hódítása mellett öröm volt nézni, ahogy a kicsik rögtön átadták magukat a mese varázsának és kizárva a külvilágot csillogó szemmel hallgatták hatodikos társukat.
A műsor konferálása és a magyar nyelvű háttérinformációk bemutatása a 6. a osztály feladata volt. Ők kronológiai sorrendben, rövid történelmi kitekintés után szót ejtettek néhány, az ünnepekhez kapcsolódó érdekességről, időjáráshoz kapcsolódó hiedelmekről és összevetették ezt a magyar hagyományokkal. Ráhangolódásként két diákunk az Egyél libám, egyél már című népdalt szólaltatták meg furulyán. Kezdetnek az angol nyelvterületeken elterjedt Halloween ünnepről esett szó magyar és angol nyelven, majd az 5.b osztály előadásában egy kis ízelítőt kaphattunk erről zenés – táncos formában is. Negyedik osztályosaink időt és energiát nem kímélve német nyelven mutatták be szent Márton történetét. Ehhez egy rövidke kis filmet is készítettünk, melyben a gyerekek kis képkártyákkal szemléltették az általuk éppen elmesélt történethez kapcsolódó kulcsszavakat, segítve ezzel társaikat a szöveg megértésében. Végül, de nem utolsó sorban az amerikai hálaadás történetéről hallhattunk, illetve élhettük át az első hálaadást egy rövid angol nyelvű színdarabnak köszönhetően az 5. a osztály előadásában. A műsor zárásaként, a tavalyi évhez hasonlóan első ás második osztályos tanulóink végre kézbe kaphatták lámpásaikat és libadalokat énekelve útnak indulhattak a közeli óvodába, tanítók kíséretében. A diákönkormányzatnak köszönhetően az idei évben sem kellett lemondanunk a jól megérdemelt libazsíros kenyérről, a diákok szavait idézve zsíros „szenyóról”, ami az előző évhez hasonlóan idén is lélegzetelállító volt.

Az eseményről készült képeket itt nézhetik meg.

31. Túraszakkör

A félév során gyerekeink 4 alkalommal vettek részt kimondottan túrán, kétszer pedig kirándulással összekötött programokat tekintettek meg. Ezekről készült emlékeztetőt itt olvashatják. Sok szép kép is készült, melyeket ide klikkelve láthatnak.

32. Falukarácsony


Elérkeztünk az utolsó programunkhoz, a falukarácsonyi ünnepséghez. December 21-én délelőtt, mintegy főpróbaként, a tanulótársaik előtt bizonyítottak a szereplők. Az esti telt házas előadást megtisztelte a szülőkön, rokonokon, ászári és nem ászári polgárokon kívül országgyűlési képviselőnk is. A műsor utáni forralt bor, forró tea, zsíros deszka, pogi fogyasztása közben jó hangulatú beszélgetéssel készültünk az otthoni, ránk váró karácsonyi ünnepekre. Itt a beszámoló, itt pedig a képek.

Kedves Olvasó!
A Föld -a mókuskerékkel együtt- forog tovább. Valóban, kezdődik a pályázat második éve. Januártól, a tavalyihoz hasonlóan, a pályázat finanszírozásával indultak a művészeti és egyéb szakkörök. És itt van február, itt vannak az első programok, rendezvények is. Lássuk ezeket.

33. Farsang 2019.


A mindenkori második osztály és a DÖK közösen szervezi és rendezi ezt a programot. AZ idei is, hasonlóan azbelmúlt évekhez, nagyon jól sikerült. Lovasi Péterné tollából készült beszámolót itt olvashatják el. Itt pedig a képek találhatók.

34. Jászai napi programsorozat 2019.

Az esemény védnöke igazából az önkormányzat. Viszont a két program lebonyolításával úgy érzem, évek óta elévülhetetlen érdemeink vannak a falu híres szülöttének megemlékezéséről. Konkrétan a Jászai Mari próza-, és mesemondó versenyre, valamint a Jászai napi emlékműsorra gondolok. Megemlíthető, hogy a koszorúzáson is jelen vannak tanulóink, apró szerepekkel, műsorszámokkal. Íme a beszámoló, melyet Deák Annamária készített, és a fotók.

35. Játékos sorverseny


Meghívásunkra 3 körzetünkbe tartozó iskola diákjai jelentek meg a hagyományos sorversenyen. Az alsósok számára rendezett sportvetélkedőről Baloghné Paréj Ildikó tollából kapnak ízesítőt!


36. Kosár Kupa

A tavaly nagy sikerrel lezajlott B33 kosárkupára az idén is sor került, a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon, mely egyben diáknap is volt. Betti tanárnő beszámolóját itt olvashatják, ide klikkelve a versenyen készült képek láthatók.

37. Idegen nyelvi klub

Április 30. napon véget ért az idei Idegen nyelvi klub program. 12 alkalommal, alkalmanként 2 órában jöttek össze a tanulóink Helbert Anita tanárnő vezetésével. Az Ő tollából készített beszámolót itt olvashatják.
A képeket ide klikkelve láthatják!
 

<< Vissza

Készítette: ARX Biztonsági Bt., 2012.

 Belépés