Eseménynaptár

<<  2019. 01. hó >>
H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Főmenü

Kezdőlap Iskolánkról Kerékteleki tagiskola Szabályzatok Kompetencia Pályázatok Alapítvány ÖKO iskola Tanárok Büszkeségeink Galéria Rólunk írták Osztálykirándulások Videók Tablók Jelenlegi osztályok DÖK Kapcsolatok Archívum Letöltések

ÉREZD JÓL MAGAD A BŐRÖDBEN!

A lényeg az alábbi képen látható:
Itt olvashatják a nyertes pályázatról készült hivatalos okmányt!

A pályázati összegből finanszírozzuk kettő éven keresztül 36 program, rendezvény költségeit, legtöbb esetben 100% mértékben. Nézzük ezeket:

Művészeti ágakhoz kötött foglalkozások: a furulya, zongora, kézműves, diákszínjátszó, énekkar foglalkozások

Sporttevékenységek előkészítése és megvalósítása: kézilabda, kosárlabda kupa, fitt nap, tájfutó nap, utcafoci.családi nap, és régi álmunk, úszásoktatás várhatóan a móri uszodában

Hagyományőrző tevékenységek előkészítése és megvalósítása: Márton-napi vigadalom, családi nap elsősöknek, végzősöknek, Jászai-napok, farsang, gyereknap, falukarácsony

Természetismerethez, környezeti felelősségvállalás elmélyítéséhez köthető tevékenységek előkészítése, és megvalósítása: ebbe a programcsoportba az osztálykirándulások tartoznak. Az 1-2. osztályosok 1 napos, a többi osztály minimum két napos kirándulásának bizonyos költségeit (utaztatás, étkeztetés, szállás) fedezi a pályázat, jelentős terhet levéve a szülők válláról

Tanórán kívüli kompetenciafejlesztés: törpesuli, informatika, elsősegély nyújtó szakkör, egézséges táplálkozásra nevelés, idegen nyelv magasabb szinten, energiát viszünk a jövőbe-természettudományos programok finanszírozása.

A programokról, eseményekről azok lezárta után rövid leírást adok. Kezdjük is el!

1. Farsang - 2018.02.09.

Az idén Kovács Kinga szervező, valamint Baloghné Paréj Ildikó és Garas Mariann megvalósítók munkájának köszönhetően egy fantasztikus hangulatú farsangi mulatságban vehettünk részt. A gyerekeket az iskolában elhelyezett toborzók csábították a részvételre. A csarnokban rendezett jelmezes felvonulást és az aulában lezajlott mulatságot rekord nagyságú vendégsereg tekintette meg, ezekről képek is készültek.
Az szervezők és megvalósítók beszámolóját itt olvashatják el.

2. Jászai-napi rendezvénysorozat 2018.02.23-24.


A nagyon jó visszhangot kiváltott és jól sikerült rendezvénysorozat beszámolóját elolvashatja, ha ide klikkel.

A 24-i műsorban feltüntetett, de az idő hiánya miatt törölt vetítés anyagát, az elmúlt 19 év Jászai-napjairól készített összefoglaló videót itt tekintheti meg.

Pár kép az idei műsorról!

3. Kosár Kupa


Jól sikerült az idén kiírt "Kosár Kupa" rendezvény. Ezt a programot jövőre ie megrendezzük, mivel az intézményvezetés úgy döntött, a kupa típusa vándorkupa. Az 5. év után visszaszáll az iskolára, rajta immár feledhetetlenül a nyertes csapatok nevével. A beszámolót itt olvashatják el.

A versenyről készült képeket ide láthatja!

4. Játékos sorverseny

A programot szervező Baloghné Paréj Ildikó tanárnő beszámolóját itt olvashatja, az eseményen készült fényképeket ide klikkelve éri el.

5. Idegen nyelvi klub


10 héten keresztül, február 5-től április 24-ig Helbert Anita szervező pedagógus "szárnyai alatt" 30 kisiskolásunk fokozta tudását az angol nyelvi ismeretekben. A programról készült beszámolót itt, a fényképeket itt láthatja.


A pályázatból nagy szeletet hasít ki a tanulóink különböző -életkortól függően- szervezett kirándulások finanszírozása. Ezzel a szülők válláról komoly terheket veszünk le, hiszen a mai világban egy átlagosnak mondható, kétnapos kirándulás költségei tízezres nagyságrendűek. Természetesen az itt bemutatott kirándulásokon is kellett osztálypénzből részt vállalni (általában 1-2 program belépőjegyéről van szó), hogy a résztvevők azért ahogy a fiatalok mondják- "érezzék a törődést". A kirándulások szinte az egész országot lefedik, ténylegesen elmondható, hogy hazánk legszebb tájaira látogathatnak el gyermekeink.

6. Pécs és a Mecsek bejárása


Garas Mariann szakmai szervező, valamint Márti néni és Deák Anna felnőtt megvalósító pedagógusok kíséretével már április közepén megkezdődtek a kirándulások, jelen esetben zömével 7. osztályos tanulóink részvételével. A programról Mariann tanárnő beszámolóját közzéteszem, itt olvashatják. Pár fénykép is készült, klikk.

7. Az Északi-középhegység természeti kincsei


6. osztályosaink -pár tanulóval kiegészülve- csodálatos kettő napot töltöttek el Egerben és környékén. Deák Annamária tanárnő készített egy beszámolót, melyet itt olvashat el. A kirándulás képeit itt láthatja.

8. Balatonfelvidéki Nemzeti Park


Az ötödik osztályosokat céloztuk meg ezzel a kirándulással, kiegészülve néhány hatodikossal. A részt vevő pedagógusok, tanulók véleménye szerint minden nagyon jól sikerült. Helbert Anita szervező pedagógus "tollából" származó képes beszámolót ide klikkelve olvashatja el.
Hogyan élték át mindezt a gyerekek? Megtudhatják, ha ide kattintva elolvassák Varga Dorka tanuló által írt élménybeszámolót! Anita tanárnő képeket is készített a kirándulásról, melyeket itt tekinthet meg.


9. Szeged és könyéke
Végzős tanulóink töltötték együtt utolsó kirándulásukat Szegeden, Ópusztaszeren és környékén. Itt olvashatja a beszámolót, ide klikkelve a kirándulás képeit láthatja.


10. Tata és környéke

Kisiskolásaink 1 napos kirándulása a hatalmas délelőtti felhőszakadás ellenére jól sikerült. A kísérő pedagógusok ügyesen feltalálták magukat, remek programokat biztosítva diákjaiknak. Itt a beszámoló, itt pedig a képek.

11. Budapest és a Budai-hegység

Sok-sok szülő kísérte el gyermekét június 4-én az iskol helyett az iskola elé, Közel 50, zömében 2második, negyedik és hatodik osztályos tanulónk kétnapos kiránduláson vett részt Budapesten és a környékén. A jól sikerült kirándulás beszámolója itt olvasható! Képeket itt lát!

12. A Dunakanyar bebarangolása

Ugyanezen reggel egy kisebb busz is érkezett iskolánk elé. A harmadikos gyerekeink egy csodaszép kirándulás kezdeteként foglalták el helyüket a járműben. Kétnapos kirándulásukon sok-sok élménnyel gazdagodtak. Piroska tanárnő beszámolóját olvasva és a képek láttán jómagam is így érzem.

13. Utcafoci Pünkösd hétfőn

Az idei évben a hagyományokhoz híven az Ászári KSE partnerünk megrendezte a Pünkösdi Utcafoci bajnokságát. A rendezvény szervezésében és támogatásában részt vettünk, a lebonyolítást a KSE aktivistái vezényelték le. A beszámolót itt olvashatja el. Pár kép is készült az eseményről.

14. Törpesuli (2018. március 1.-május 23.)

A tanórán kívüli kompetencia fejlesztések közül 23 nagycsoportos óvodás a jövendőbeli osztályfőnök tanító néni szárnyai alatt heti egy alkalommal, két csoportra osztva járt az iskolába a szülők nagy-nagy örömére. Szeptemberben Ők már nem megszeppent kisdiákként fogják átlépni az iskola kapuját, köszönhetően a programnak.
Olvassák el az erről készült képes beszámolót!

15. Kézilabda-Kupa (2018.05.28. I. forduló, 06.11. II. forduló)

Felső tagozatos diákjain hasonlóan a kosárlabdához, kézilabda sportágban is összemérték tudásukat. Valamennyi korcsoport valamennyi neme képviseltette magát a két fordulós versenyen.. A lebonyolítás rendje lehetővé tette, hogy az első fordulóban vesztes csapat, fűtve a visszavágás lehetőségétől, revansot vegyen a 2. játéknapon.
Íme a képes beszámoló!

16. Fitt nap (2018. június 12.)

Az iskola éves munkatervében minden tanév végén van egy olyan nap, ahol tanulóink az egészséges életmóddal, mozgással kapcsolatos programok résztvevői lehetnek. Az idén június 12-én 191 tanulónk 19 pedagógus felügyelete mellett vett részt ezeken a foglalkozásokon
Íme a képes beszámoló!

A következőkben a művészeti ágakhoz kötött foglalkozások kerülnek értékelésre. Ezen foglalkozások közös jellemzője, hogy valamennyi 2018. február 1. nappal kezdődik, és 2018. december 15. dátummal zárul. A hosszú időszakot ketté bontottuk, így a foglalkozásokat tartók június 15-i határidővel féléves szakmai beszámolót készítettek a 2017/18. tanév I. félévi munkájukról.

17. "A zene mindenkié"" -énekkari foglalkozás


Iskolánk egyik ékköve az énekkar, mely helyi és községi műsorok, ünnepélyek rendszeres résztvevője. Az idén első félévben 36 fő részvételével 1 fő pedagógus vezetésével folytatták munkájukat, szinten tartva az eddig tanultakat, valamint gyarapítva repertoárjukat.
A foglalkozásokról készült képes beszámolót itt olvashatják!

18. Billentyűvarázs (Zongora zeneművészeti szakkör)

A foglalkozások keretében 10 fő, különböző korosztályú és képességű (kezdő, haladó) tanuló kap segítséget ahhoz, hogy elkezdje, valamint tovább mélyítse zongorai játékát. Heti egy alkalommal, 25 perces órák keretében sajátítják el a hangszeres játékot.
Kattintson ide, ahol a képes beszámolót olvashatja!

19. "Fülemüle" furulya szakkör- zeneművészeti szakkör

A szakköri naplóból kiderül, hogy a foglalkozásokon 1 fő pedagógus vezetésével 10 fő kezdte meg, illetve folytatta furulya hangszeren való játékát. A foglalkozásokon 7 fő kezdőnek mondható.
Hogy mivel foglalkoztak az elmúlt félévben, azt megtudja, ha ide klikkel!

20. Diákszínjátszó kör


20 fővel kezdte a munkáját 1 fő pedagógus vezetésével ez a foglalkozás. Fő feladatuk, hasonlóan a többi művészeti tevékenységhez, felkészülni az iskolai ünnepségekre, rendezvényekre. A már régebbi tagok mellé fokozatosan beépíteni új diákokat, akik szívesen „bújnak ki bőrükből” egy-egy szerep eljátszása miatt. Olvassa el a szakkör munkájáról írt beszámolót!

21. "Ügyes kezek"-Kézműves foglalkozás


A leadott foglalkozási napló alapján ezen a foglalkozásokon 35 tanulónk vett részt 1 pedagógus felügyelete alatt. A résztvevők a 4. és afeletti évfolyamok tanulóiból kerültek ki. A gazdagon felszerelt szaktanteremhez a projekt által adott nagy mennyiségű anyagok segítségével bátran végezték el könnyebb-nehezebb feladatokat a gyerekek, csiszolva a kézügyességüket. Olvassa el a foglalkozásokról készített beszámolót!

22. "Kiskézműves"-foglalkozás

Ezeken a foglalkozásokon 30 tanulónk vett részt 1 pedagógus felügyelete alatt. A résztvevők az 1. és 3. évfolyamok tanulóiból kerültek ki.
Olvassa el a foglalkozásokról készített beszámolót

23. Hozd ki magadból a maximumot - MDSZ futónap


Az idei alkalommal is részt vettünk a Magyar (egyben Európai)Diáksport napon. Új helyszínről indulva tették meg a 2018 m távolságot tanulóink. Az erről készült képes beszámolót itt olvashatja el.


24. Sportágválasztó


November 10. napja szombatra esett, ám a hosszú hétvégék kialakítása miatt a pihenőnap országos munkanappá módosult. A gyerekeknek is kötelező volt az iskolai részvétel, bár ez a mai napon kissé rendhagyó volt. Ma nem annyira a körzőt és vonalzót, tankönyvet, munkafüzetet, hanem az izmokat, koncentrációjukat kellett használniuk. Sportágválasztó névre neveztük el a mai napon lebonyolított programot. Az erről készült beszámolót itt olvashatják el. Képek is készültek.

25. Energiát viszünk a jövőbe


Már a negyedszázadik olyan eseménynél tartunk, amely a pályázathoz kapcsolódik. Garas Mariann tanárnő köré már február óta csatlakoztak azok a gyerekek, akiknek a kedvenc tantárgyaik -bátran írhatom, sok társukkal ellentétben- a természettudományhoz kapcsolódnak. A programsorozat az "Energiát viszünk a jövőbe" nevet kapta. A matekot, fizikát szerető gyerekek az év folyamán 10+1 alkalommal, esetenként 2 órában vettek részt az iskolában és külső helyszíneken különböző programokban. Tanárnő szakmai beszámolóját itt közlöm a kedves olvasókkal. Itt láthatók az esemény képei.

26. Úszás

A mindennapos testnevelés egyik alappillére lenne ez a sportág, sajnos, Kisbéren még nem épült meg az ide szánt tanmedence, melyben a környék iskolásai tanulhatják ezt a csodás sportot.
Intézményvezető Asszony és a testnevelők álma vált valóra azzal, hogy a pályázatnak köszönhetően az idén és jövőre a legtöbb tanulónk eljut a víz közelébe. Ennek összege közel 2 millió forint, melyben a szállítás, uszoda és edző bérleti díjak szerepelnek.
Az idei évben október 2. napjától keddenként 10-10 alkalommal járnak úszásoktatásra az ötödik, hatodik és hetedik évfolyamosok. Összesen 109 tanulónk kap így lehetőséget úszásra. A program áprilisig nyúlik el, a beszámolót és a képeket akkor láthatják.
A pályázat segítségével elindult az úszásoktatás.

 

<< Vissza

Készítette: ARX Biztonsági Bt., 2012.

 Belépés