Büszkeségeink 2016-17.

évhez hasonlóan folytatjuk az iskola nevét öregbítő tanulók eredményeinek ismertetését. Az már tuti, hogy a tanévben nem marad üresen ez az oldal, ugyanis 2016. novemberében megszületett az első siker!

1. Benedek Elek mesemondó verseny


A bakonyszombathelyi iskola november 24-én tartotta meg az iskola névadójának tiszteletére mesemondó versenyét. Iskolánkat a 3-4. osztályos korcsoportban Sulyok Tamás képiselte. Minden kisdiák egy szabadon választott mesével állt a zsüri elé. A hosszas és nehéz döntés után Tomó hozhatta el az
első helyet

iskolánk számára, aminek nagyon örültünk!
Gratulálunk neki és felkészítőjének, Pintér Zsuzsanna tanító2. Holenda Barnabás matematika verseny


A tavalyi évhez hasonlóan indultak tanítványaink a versenyen, szám szerint 11-en. A 2-3-4. évfolyamon lezajlott versenynek Győr adott otthont, évfolyamonként 100-nál is több indulóval. Köszönjük a versenyre szállítást a szülőknek, valamint az Önkormányzatnak.
A versenyről érkezett értékelést itt olvashatják!
Gratulálunk Balázsnak, aki a tizedik, és Lőrincnek, aki a hatodik helyen végzett! Külön köszönet felkészítő tanáruknak, Pappné Mariann néninek és Lovasiné Etelka néninek! Várjuk a jövő évi jó folytatást!

3. Körzeti szövegértő verseny

Az idén a hagyományokhoz híven Császári iskolában került sor a körzeti szövegértési versenyre. Iskolánkat is képviselték alsó tagozatos tanulóink. Közülük nagyon szép eredményt ért el Vida Johanna 4. osztályos tanulónk, aki korcsoportjában az első helyen végzett. Teljesítményét oklevéllel díjazták, melyet itt láthat. Ezen a képen felkészítő tanárával, Pintér Zsuzsannával látható. Mindkettőjüknek jár a gratuláció!

4.Furulyafesztivál

A győri zsinagógában az idén is megrendezték a furulyafesztivált, melyre iskolánkat is meghívták. Iskolánk tanulóit az önkormányzat autóbuszával Hadnagy Laci bácsi szállította a helyszínre.

Nem mellékesen itt jegyezném meg, hogy a versenyekre való szállításban az önkormányzat nagy segítséget nyújt, hatalmas köszönet érte!!!


Zimonyi Gábor tanár úr vezetésével, kiegészülve a lébényi és mosonszentmiklósi tanulókkal, ismét maradandót alkottak! A fesztiválról a Győri Szalonban ez a cikk jelent meg.

5. Jászai Mari mese- és prózamondó verseny

Nem nehéz kitalálni, hogy ezt a versenyt a mi iskolánk rendezte. Az eseményről készült összefoglalót és a fényképeket itt olvashatja, láthatja.
Iskolánk tanulói nagyon szépen szerepeltek, az a fránya első hely nem jött össze, de a rengeteg dobogós helynek nagyon örülünk. Lássuk Őket!

Az 1-2. osztályosok között második lett Vida Julianna Singláné Gurumlai Piroska tanító néni felkészítésével.
A 3-4. osztályosok küzdelmében Sulyok Tamás az előkelő második, míg Szloboda Dorka holtversenyben a harmadik helyen végzett. Tomi Pintér Zsuzsa nénivel, Dorka Bárányné Kati nénivel készült a megmérettetésre.
A felsősök közül az 5-6. osztályosoknál Bella Evelin szintén ezüstös kislány lett, Pintér Zsuzsa tanárnő volt ebben segítségére.
A "csúcskategóriában", a legnagyobbak versenyén a képzeletbeli dobogó második fokára a mindig mosolygó László Viki, míg a harmadik fokára a szintén mindig vidám Fekete Vanessza állhatott fel. Mindketten a 8.b osztály tanulói, kvázi mindkettőt Deák Annamária tanárnő készítette fel.
Minden dobogósnak járt az oklevél, melyből Evelinét megmutatjuk!
Elmondhatjuk, hogy az idei évben nem csak a rendezésünk, a versenyzőink szereplése is kimagasló volt. Gratulálunk tanulóinknak és felkészítőiknek!

6. Kerületi Katolikus Hittanverseny


Hasonlóan a tavalyi évhez, ezen a versenyen is szép sikereket értek el a versenyzőink. elkészítőjük Samuné Kiss Boglárka elmondása szerint a versenyen nehéz feladatokat kellett megoldaniuk tanulóinknak. A megyei döntőbe jutottak névsora:

3. helyen Kálmán Anna 3. osztályos tanuló

2. helyen Vida Johanna 4. osztályos tanuló

3. helyen Varga Dorka Rebeka 4. osztályos tanuló

2. helyen Helbert Ryan 5. osztályos tanuló


Nekik és felkészítőjüknek gratulálunk és bízunk a jó folytatásban.

7. Tájékozódási futás iskolai házi bajnokság

Március 23-án tanulóink testnevelő órákon egy "emlékeztető" futással hangolódtak a másnapi éles versenyre. Az eredmények alapján a testnevelő pedagógusok 2 korcsoportban díjazták a legjobb eredményt elérő fiúkat és lányokat. Íme a legjobbak!

3-4-5. osztály lányok

1. Ősz Szabina 2. Haklits Hanga 3. Budai Kíra

3-4-5. osztály fiúk

1. Bata Barnabás 2. Méhes Gergő 3. Rumi József

6-7-8. osztály lányok

1. Gálos Luca 2. Komenda Virág 3. Takács Kitti

6-7-8. osztály fiúk

1. Gábor Balázs 2. Hnizda Dénes 3. Bujdosó Martin

Reméljük, a megyei bajnokságon sem okoznak csalódást versenyzőink.

8. Jászai matematika háziverseny

Második alkalommal került megrendezésre iskolánkban az „Év Jászaisa Matematikaverseny”, ahol a vállalkozó kedvű felsős diákok mérhették össze erejüket különböző logikai, gondolkodtató, algebrai és geometriai feladatokban. A tanév vége felé közeledve egyre több ismerettel dolgozhattak a példákon a gyerekek, ami meg is mutatkozott a sok jó megoldást látva. A nagyon szoros versenyben a következő eredmények születtek:
Az „Év Jászaisa” 2017-ben:
5. osztály: Bata Barnabás
6. osztály: Borbély Laura
7. osztály: Pék Alex
8. osztály: Bella Erik
Akik a versenyt lebonyolították és a feladatokat összeállították: Garas Mariann és Seres Andrea tanárnők. Ők is láthatók a képünkön a győztesekkel együtt.

9. Természetismereti verseny - Sokorópátka

A kis település iskolája nagyon nívós versenyt írt ki a felső tagozatosok számára. Márti néni, aki márciustól az 5-6. osztályban tanítja ezt a tárgyat, rögtön "lecsapott" diákjaira. 4 db 3 fős csoporttal regisztráltunk a versenyre, melyen az első 3 forduló online, internetes környezetben zajlott. Örömünkre egy csapatunk bejutott a döntőbe is, amelyre Sokorópátkán került sor. Ötödikeseink a helyi iskola 8. osztályosai mögött a második helyet szerezték meg. Itt látható az oklevelük.
Budai Kíra, Bata Barni és Helbert Ryan összeálltak nekem egy fotó erejéig, megörökítvén őket az utókor számára.

10. Bakonysárkányi Kistérségi szavalóverseny

Iskolánk egyik első osztályos tanulója -ki merem jelenteni, a jövő nagy tehetsége- Szécsényi Tímea képviselte iskolánkat a fent említett versenyen. A sok versenyző közül az előkelő második helyet érte el, amelyért ezt az oklevelet kapta meg. Timit Kinga tanítónénivel ezen a képen láthatjuk, míg Ildi nénivel itt szerepel.

11. Mozaik országos matematika verseny

Az előző verseny leírásakor említett Szécsényi Tímea sokoldalúságát jellemzi, hogy most metematikából csillogtatta meg tudását. Mint azt édesanyja levélben közölte velem (utólag nagyon szépen köszönöm az értesítést), Tímea az internetes házi feladatsorok után meghívást kapott a Győrben tartandó országos döntőre matematika tantárgyból. Az országos döntőn az anyuka szerint előkelő, véleményem szerint kimagasló 7. helyezést érte el. Itt a verseny végeredménye látható, ez pedig a megérdemelt oklevél. Itt egy mosolygós kislányt látnak, aki minden bizonnyal sok elismerést szerez az elkövetkező években maga és iskolánk számára. Csak gratulálni tudunk!

12. Ifjú Fizikus Verseny

Az Ifjú Fizikus Verseny Megyei döntőjére május 10.-én került sor a tatai Eötvös József Gimnáziumban. A döntőt megelőzően 3 iskolai fordulón vettek részt a diákok, ahol a sok számítás és kísérletezés mellett Newton munkásságával is megismerkedhettek. Nyolcvankilenc 7. osztályos és ötvenhat 8. osztályos tanuló versengett a megye tanulói közül ezekben a fordulókban, ahol aztán 40 nyolcadikos és hetedikes tanulót hívtak be a döntőbe. A nagyon szoros versenyen Garas Mariann felkészítő tanár diákjai közül Garas Fanni 6. helyen végzett a hetedikesek között, Komenda Virág pedig az 5. lett a nyolcadikosok csoportjában. Mindketten emléklapot és oklevelet vehettek át sikeres szereplésükért. A megérdemelten mosolygó diákokat és tanárnőjüket megörökítettem ezen a fényképen. Gratulálunk a szép eredményekért!
 

<< Vissza

Készítette: ARX Biztonsági Bt., 2012.

 Belépés