TÁMOP 6.1.2

Tisztelt Látogató!

Iskolánk egyik nyertese lett a 2014. október 3-án leadott, 2014-ben elbírált

TÁMOP-6.1.2-14/1


„Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú intézményekben valamint szabadidős közösségi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az iskolán kívüli szereplők bevonásával”elnevezésű projektnek, melyről itt olvashat.

A projekt lényege: iskolánk nem kapott közvetlenül pénzkeretet. A program elvárásainak megfelelő feladatokat kellett végrehajtani, ennek fejében iskolánk a következőkhöz jutott hozzá:

koordinátori juttatás 6 hónapon keresztül
megyei hétpróbákon való ingyenes részvétel
sporteszközök, melyeknek itt van a listája
irodai eszközök (papír, írószer stb.)
1 db laptop
1 db a kor elvárásainak megfelelő kombinált
fax-nyomtató-másoló
bordásfalak, sporteszközök érkeznek a nyáronA megvalósítás ütemtervét itt láthatják.

Koordinátoraink:
Név Programelem
Erdősi Gáborné Spuri a suliba, Lépéselőny, Hétpróbák
Dr. Lunkné nyuli Márta Víz, Sérülés
Dr. Áraviné Riklik Erzsébet Táplálkozás
Papp Istvánné Higiéné, Egészségkommunikáció


Ebben a táblázatban látható, hogy iskolai koordinátoraink a tanulókkal milyen programeseményekben vettek részt. A programelemekhez a 3. osztálytól kezdődően összesen 175 tanuló lett hozzárendelve. Természetesen az 1-2. osztályos gyermekek az iskolai nagyrendezvényeken és a hétpróbákon ugyanúgy megállták helyüket, mint nagyobb társaik.

A programesemények során kiemelt szerepet kapott a két sportos iskolai nagyrendezvény. Engedjék meg, hogy kiemelten foglalkozzunk ezekkel.

2015. április 1. A diáknappal összekapcsolt 1. sportos nagyrendezvény, melyről itt olvashat!

Az eseményről készített fotók.

Itt szeretnénk megköszönni a Szülői Munkaközösség anyagi támogatását, amely segítségével a szegedi "Partisculum" mobil planetárium díját rendeztük.

2015. június 8. A 2. sportos nagyrendezvény, melyről itt olvashat.

Tekintse meg az itt készített képeket.

A tanulókat legjobban motiváló program a "Spuri a suliba" volt. A tanulók 24 napon keresztül valamennyi olyan napon, ahol kerékpárral, rollerrel, görkorival, gördeszkával jöttek, pecsétet kaptak a speciális igazolványukba.Hab a tortán, hogy a tanuló által "megmozgatott" anyuka, apuka, tesó, nagyi jelenléte iskolakezdéskor szintén pecsétet ért az adott napra. A zárónapon a legjobbak kimondottan értékes ajándékokat kaptak iskolánk jóvoltából.

Szeretnénk a legfontosabb dokumentumokat bemutatni:

Agyőztes igazolványa(i)

A teljes sorrend

A díjazott kategóriák és a díjazottak

Képek az eredményhirdetésről

Beszámolunk a fenn említett hétpróbákról is. Ezekre az eseményekre a heti pihenőnapokon, sőt egy esetben vasárnap került sor. Iskolánkban nem hogy vadászni kellett a gyerekekre, szinte minden héten szelektálni kellett a túljelentkezések miatt. Az elsősök, köszönhetően a kibuggyant könnycseppeknek, hárommal a létszám felett képviselték az iskolát. Bátran kijelenthetjük, hogy a hétpróba versenyeken sikeresen helytálltunk. Köszönjük a szülők, a gyerekek, valamint koordinátoraink, kiemelve Betti néni aktív közreműködését a hétpróbák teljesítésében. Itt olvasható a próbákat teljesítő gyerekek névsora.

Köszönjük Nektek az eredményes szereplést!Végül de nem utolsósorban: az egyik hétpróbáról a Kisalföld cikket hozott le. A helyszínen tartózkodó 12 megyei iskolatanulói közül vajon kik lettek "médiasztárok"?

Íme!

Feladatunk volt, hogy valamennyi eseményt dokumentálni kellett az internetes felületen. (jelenléti ívek, képek, órai anyagok, feladatlapok, stb.) A határidőre (06.30.)ezt a is teljesítettük. Összesen 34 esemény adatait, valamint 775 tanulói kérdőívet tettük közzé az interneten,utóbbiakat az anonimitás szabályait betartva. Az internetes felületre sajnos csak a koordinátoroknak, illetve a lebonyolítóknak van joguk belépni.(A határidőt kitolták július 19-re.)

Végezetül olvassák el iskolai koordinátoraink záróeseményen készült gondolatait!

Még szeptemberre is maradt meglepetés. A program országos szinten óriási sikert aratott. Több száz iskola több tízezer tanulója vett részt a rendezvényeken. Örömmel kaptuk a hírt, hogy szeptember 12-én és 19-én egy-egy hétpróba eseményre hívták meg 10-10 másodikos és hatodikos tanulónkat. Betti tanárnő vezetése alatt mindkét eseményen részt vettek iskolánk tanulói. Örömünkre szolgált, hogy az utolsó alkalommal a beígért és leszállított irodai eszközök mellett egy nagyon komoly Canon fényképezőgépet is hozott Betti tanárnő.


Összeállította: E.G. 

<< Vissza

Készítette: ARX Biztonsági Bt., 2012.

 Belépés