Büszkeségeink 2018-19.

Oktató-nevelő munkánk színvonalát az is mutatja, hogy mennyi tanulmányi és sportversenyen vettünk részt, és milyen szép eredményeket tudhatunk magunkénak. Nem csak a helyi megmérettetéseken, hanem más települések tanulmányi versenyein is szép eredményeket értünk el. Ezekről szeretnék röviden, senkit meg nem sértve csak a legeredményesebbekről beszámolni.
1. Zrínyi Ilona matematika verseny
Az eseményen minden tanévben szép számmal részt vesznek tanulóink. Iskolánk legeredményesebb tanulója Széchényi Tímea 3. osztályos tanuló volt, aki a megyei fordulón az előkelő 10. helyet szerezte meg. Ő és felkészítő tanára, Kovács Kinga oklevelet és jutalomkönyvet kaptak, melyet a tatai szervező bizottság biztosít számukra.
A további évfolyamok legeredményesebb tanulói a következők:
Szabó Dávid a 2. osztályból,
Csonka Nóra a 4.-ből,
az 5.-ből Tóth Lőrinc,
a 6. –ból Kiss Kevin,
a 7. osztályból pedig Kakula Eszter
Felkészítő tanáraik: Lovasi Péterné, Sinigláné Gurumlai Piroska és Garas Mariann
2. Tudásbajnokság (matematika)
Szécsényi Tímea országos döntős helyezett lett, ez óriási eredmény. Tímea már év közben megkapta az ezért járó szobrot.
3. Holenda Barnabás matematika versenyen alsó tagozatos diákjaink vesznek részt, legeredményesebb tanulóink a következők:
2. osztályból Seres Viktória Angyalka 11. helyen végzett, a 15. helyen pedig Horváth Ármin Kristóf és Nagy Mia Tímea. Felkészítő tanár: Lovasi Péterné
3. osztályból két fő vett részt: Szécsényi Tímea, ő a 13. helyen, Szabó Lilla pedig a 16. helyen végzett. Felkészítő tanár: Kovács Kinga
4. osztályból 3-man vettek részt, közülük Csonka Nóra és Takács Dániel bizonyult a legeredményesebbnek, Ők 13. helyen végeztek, Csonka Balázs pedig a 24. lett. Felkészítő tanár: Sinigláné Gurumlai Piroska
4. Év Jászaisa matematika verseny
Minden évben megrendezzük a iskolánkban az „Év Jászaisa” címért küzdő matematika versenyt, melyet ebben az évben az 5. osztályban Tóth Lőrinc nyerte el, a 6.-ban Vida Johanna, a 7. osztályban Pekár Kata Csenge, a 8. osztályban pedig Lengyel László.
5. Ifjú fizikusok megyei versenye
Az idén dobogós helyezést nem értek el diákjaink, de jól szerepeltek, ezt a következő eredmények bizonyítják:
Bata Barnabás a 6. helyet, Kakula Eszter a 7.-et, Pekár Kata Csenge a 10. Rumi József pedig a 12. helyet szerezte meg. Felkészítő tanár: Garas Mariann
Ők egy kellemes jutalomkiránduláson vehettek részt, mely során ellátogattak a tatabányai Becton & Dickinson Orvostechnológiai Vállalthoz és egy komáromi céghez.
A természettudományoknál maradva még a következő eredményeket szeretném Önökkel megosztani:
6. Kán Károly megyei versenyen Kálmán Anna 3. helyezést ért el, Bata Bálint pedig 9. helyen végzett.
7. Hermann Ottó megyei biológia versenyen Haklits Hadasa Hajnalka és Bata Barnabás bizonyult legeredményesebb tanulóinknak, a 6. és 9. hellyel.
Felkészítő tanár a két versenyen: Erdősi Gáborné
8. Területi természetismereti verseny
Az 5. b osztályosaink egy „Területi természetismereti verseny”-en vettek részt: Méhes Dániel, Szabó Kitti, Menyhei Dávid.
Felkészítő tanáruk: Nagyné Farkas Marianna volt
9. Bendegúz Anyanyelvi tanulmányi versenyen
Itt is több tanulónk is részt vett, közülük Szécsényi Tímea a megyei 2. helyezésével bejutott az országos döntőbe, melyet Szegeden rendeztek meg. Itt Tímea a 28. helyen végzett. A Tudásbajnokság Irodalom és szövegértés területén is jeleskedett, itt a megyei döntő 6. helyezettje lett.
Felkészítő tanára: Baloghné Paréj Ildikó
10. Olvasás és szövegértés verseny
Császáron megrendezésre kerülő vetélkedőn Szécsényi Tímea volt a legeredményesebb diákunk az 1. helyezésével, 3. helyen pedig Bergendi Emma végzett.
11. Körzeti Anyanyelvi versenyen
A Kisbéren megrendezett megmérettetésen -önmagához hűen ismételten- Szécsényi Tímea szerezte meg az 1. helyet.
12. Aranyeső Szavalóverseny
Bakonysárkányban Rezi Ákos 1. helyen végzett, Sulyok Marcell pedig 4. helyezést ért el.
Felkészítő tanáraik: Baloghné Paréj Ildikó és Sinigláné Gurumlai Piroska
13. Német nyelvi verseny
A Kisbéri Táncsics Mihály Gimnázium által indított Német nyelvi versenyen is részt vett 4. osztályos tanulónk, Rezi Ákos, és 3. helyezést ért el.
Felkészítő tanára: Helbert Anita
14. Országos TITOK Történelem levelező verseny
Idén az 5. és 6. osztályos tanulók csapatai vettek részt, szép eredményeket elérve, melyek a következők:
5.a osztályból, a Homo Sapiens csapata Bata Bálint, Böőr Mátyás, Molnár Gábor és Tóth Lőrinc.
6. a osztály 2 csapattal képviseltette magát, az egyik a Sötét Lovagok: Sulyok Tamás, Horváth Kevin, Takács Bálint és Zséfár Márk, a másik csapat: a Historikusok csapata: Kálmán Zsóka, Balázs Dóra Samuella és Vida Johanna.
Felkészítő tanáruk: Mészárosné Fehér Gabriella

Ne feledkezzünk el a sportról sem, hiszen ez is fontos szerepet tölt be iskolánk életébe!
15. 2019. áprilisában Labdarúgó Diákolimpia
A Kisbéren megrendezett Körzeti Selejtezőjén aranyérmet szerzett csapatunk, így továbbjutottak a megyei elődöntőbe, melyen ezüstérmesek lettek. A csapat tagjai a következők: Turóczy Zalán, Szabó Gergő, Bogdán Ákos, Kovács András, Méhes Gergely, Méhes Dániel, Zséfár Márk, Ősz Péter, Mocher Samu és Tóth Lőrinc.
16. Petőfi Kupa Kisbér-Kispályás labdarugó torna
Májusban A Petőfi Kupa Kisbér-Kispályás labdarugó tornán is részt vett csapatunk. A II. korcsoportban a 4. helyen végeztek, és a legjobb kapus címet Mocher Samu nyerte el. III. és IV. korcsoportban is az 1. helyet szerezték meg, és gólkirályt is ünnepelhettünk Zséfár Márkot és Polgár Patrikot.
17. Bozsik Intézményi Program
Itt is részt veszünk, I és II. korcsoportban, utóbbi csapatunk veretlenül hozta le az összes meccsét, és különdíjas legjobb játékos címet Méhes Dániel nyerte el.
Felkészítő tanáruk: Szalai Richárd
18. Tájékozódási futás
Idén 3 tanulónk jutott be a megyei döntőbe, Kovács Vanessza IV. helyen, Bata Bálint és Bata Barnabás pedig a II. helyen végzett. Bálint és Barni így bejutott az országos döntőbe is, ahol Bata Bálint a 10. helyen, Bata Barnabás pedig a 18. helyen végzett.
19. Minden évben iskolánk adja a helyszínt a játékos sorverseny megrendezéséhez. És talán nem tűnik kérkedésnek, de már hosszú évek óta mindig a mi intézményünk kiscsapata nyeri el az aranyérmet. Így történt ez ebben a tanévben is.
Felkészítő tanáruk: Baloghné Paréj Ildikó
Gratulálok a szép eredményetekhez, munkátok példaértékű!
Természetesen nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy eredményes versenyekhez nagymértékben hozzájárult a pedagógusok felkészítő munkája és a szülői ház támogatása, melyet ezúton a tanulók nevében is szeretnék megköszönni.

 

<< Vissza

Készítette: ARX Biztonsági Bt., 2012.

 Belépés