Prózamondó 2013

Jászai Mari Mese- és Prózamondó Verseny
2013. márc. 01.Idén, mint az utóbbi évek során, tisztelegve községünk szülötte, Jászai Mari nagysága előtt, színésznőnk születésének évfordulója emlékére/1850. febr. 24./, ismét megrendeztük a róla elnevezett prózamondó versenyünket.
A kisbéri kistérség benevezett általános iskoláinak tanulóit, nagycsoportos óvodásait köszönthettük körünkben. A bársonyosi, rédei, bábolnai, bakonysárkányi, nagyigmándi, tárkányi, mezőőrsi, kisbéri tanulók, valamint, mezőőrsi, bakonysárkányi és ászári nagycsoportos óvodások legvállalkozóbbjai mutatkozahattak be. Összesen 10 kistérségi iskola ill. 3 óvoda vett részt 67 tanulóval ill. óvodással.
Alsó és felső tagozatban a már megszokott, többnyire fél- 1 oldal terjedelmű mesével vagy elbeszéléssel nevezhettek be a kis prózamondók, amelyeket a helyi iskola pedagógusai választottak ki számukra. Az óvodások természetesen rövidebbel. Vidám, humoros történeteket adtak elő versenyzőink, melyek által bemutathatták előadó-képességüket, szép kiejtésben megmutatkozó tehetségüket. Többek között Fésűs Éva, Mikszáth Kálmán, Nógrádi Gábor, Gárdonyi Géza elbeszélés-részletei, népmesék ill. népmondák elevenedtek meg előadásukban.
5 kategóriában adtunk ki helyezéseket: óvodás, 1.-2. és 3.-4.osztályokban, illetve az 5-6. és 7-8.-os korosztályoknál, ahol az 1-3. helyezettet jutalmaztuk egy-egy szép mesekönyvvel, verseskötettel vagy éppen egy regénnyel.
Minden résztvevő egy kis emléklappal, ráadásként pedig egy kellemes hangulatban eltöltött közös délután élményeinek gazdagító hatásával távozhatott.
És az eredmények:

Óvoda :
I. helyezett: Kádár Júlia, Mezőőrs
II. helyezett: Vida Johanna, Ászár
III. helyezett: Turóczy Zalán, Ászár

1.-2. osztály:
I. helyezett: Helbert Ryan 1.o., Ászár
II. helyezett: Kovács Dávid Zsolt 2.o., Császár
III. helyezett : Ackermann Petra 2.o., Súr
IV. helyezett megosztva : Kovács Géza Zsolt 2. o. Mezőőrs és Juhász Erik 1. o. Ászár

3.-4. osztály:
I. helyezett: Székely Erik Attila, 3.o. Ászár és Ruzsás Kata 3. o. Kisbér
II. helyezett: Gálos Luca, 4.o. Ászár
III. helyezett: Malomsoki Máté, 3. o. Nagyigmánd

5.-6. osztály:
I.helyezett: Merkl Balázs, 6.o.Bakonysárkány
II. helyezett: Cseh Boglárka, 6.o. Kisbér
III. helyezett: Zvér Eszter, 5.o. Nagyigmánd

7.-8. osztály:
I. helyezett: Németh Bence Attila,7. o.Tárkány
II. helyezett: Kühár Zsófia, 7. o. Ászár
III. helyezett: Nagy Patrícia, 8. o. Ászár
 

<< Vissza

Készítette: ARX Biztonsági Bt., 2012.

 Belépés