Pályaavató 2018.

Tatabányai Tankerületi Központ nyertese lett az EFOP 4.1.3-17-2017-00120 pályázatnak, melynek keretében "Az Ászári Jászai Mari Általános Iskola kültéri sportpályájának infrastrukturális fejlesztése" projekt néven az eddigi salakos pálya megújult. A munkálatokat tavasszal kezdték meg, melyek a késő ősszel fejeződtek be a pálya festésével. A szakemberek munkája mellett nem szabad elfeledkeznünk azokról a szülőkről, akik 3 alkalommal, szombati napokon, szabad idejüket feláldozva segítettek a pálya környékének felújításában. (Több, mint 25 köbméternyi föld kitermelése, a pálya körüli árok kialakítása, majd feltöltése murvával a műfüves borítás alapjaként, a kerítés alsó részének leszerelése, majd az új felrakása.) Hálás köszönet jár e munkákért, melynek zárásaként szeretnénk még az idén egy közösen elkészített vadpörköltre vendégül látni a szülőket.
A pálya szakmai átvétele november 12-én történt. Sajnáljuk, hogy a hivatalos átadásról két nappal előzőleg vehettünk tudomást, így a lakosságot már nem volt idő értesíteni az eseményről.
November 15. napon a pálya hivatalos átadására került sor, iskolánkat számos felelős beosztásban dolgozó tisztségviselő látogatta meg.A ceremóniát Intézményvezető Asszonyunk vezette le. Tanulóink rövid, de pazar műsora osztatlan sikert aratott!A műsor után a vendégeink következtek beszédeikkel. Először Borbély Ferenc pályázati referens szólt a Tatabányai Tankerület nevében:Őt Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő követte:Pekár Zsolt polgármester mondta el a rá valló profizmussal beszédét:Végül, de nem utolsó sorban Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjét halgathattuk meg:A közönség figyelemmel kísérte és tapsolta meg a felszólalásokat:A beszédek után a "tett színhelyén" a nemzeti színű szalag átvágása után hivatalosan birtokba vehették diákjaink a sportpályát. Az ezekről készült fotókat is megmutatjuk:

Ezután az ebédlőben pogácsa és egy pohár pezsgő elfogyasztása mellett oldott hangulatú beszélgetésre került sor, mely a vendégek távozásával zárult.

A pálya felújításáért ezúton mondunk köszönetet minden, a projektben részt vevő vezető, szervező és dolgozó számára. Reméljük, iskolánk számára számos siker helyszíne lesz.


 

<< Vissza

Készítette: ARX Biztonsági Bt., 2012.

 Belépés