Ausztriai kirándulás 2018.

Helbert Anita szervező tanárnő "tollából". Köszönjük a beszámolót és a képeket!Immár harmadik alkalommal került megszervezésre iskolánkban a nyugati szomszédunk megismerését szolgáló őszi ausztriai kirándulás. Az előző évekhez hasonlóan idén is lehetőségük nyílt diákjainknak az iskola idegen nyelvi munkaközössége által szervezett kiránduláson való részvételre. 2018. október 13-án, egy gyönyörű napsütéses napon indult útnak egy kis csapat, hogy bebarangolja az Alpokalja két középkori hangulatát megőrző romantikus kis települését, Kismarton és Ruszt városát, majd a nap fénypontjaként a várva- várt soproni Harrer csokoládégyárat .
Reggel 7 órakor került sor az indulásra az iskola elől, ahol a gyerekek már nagyon izgatottan készültek a határon túli kiruccanásra. Utunk első állomása Kismartonba, mai nevén Eisenstadtba vezetett. Ebben a középkori hangulatú kisvárosban tekinthettük meg az Esterházy – család téli rezidenciáját, mely a mai napig Burgenland legszebb barokk kastélya. A fényűzően berendezett termekben szinte megelevenedett szemünk előtt a hercegi múlt és az Esterházyak udvari élete. A kastély a mai napig társadalmi események, pazar rendezvények színhelye. A hercegnői lakosztályok megcsodálása mellet lehetőségünk nyílt a Haydn terem csodálatos akusztikájának megtapasztalására, és ha csak egy részlet erejéig is, de belehallgathattunk a híres Búcsúszimfónia egy részletébe. Egy rövidke séta után a város főutcáján tovább indultunk a következő állomásra, Ruszt városába. Ide a déli órákban érkeztünk meg és az időjárás kegyességének és a város romantikus hangulatának köszönhetően csodálatos órákat tölthettünk el. Eme városka nemcsak szemtelenül ízletes borairól híres, hanem amellett, hogy a Fertő – tó környékének egyik legszebb települése, hangulatát az ide betelepülő, szinte már megszámlálhatatlan gólya kelepelése teszi a látogatók számára bájossá. Látogatásunk során mi is megtapasztalhattuk, hogy szinte minden kéményen található egy gólyafészek és néhány madár olyan otthonosan érzi itt magát, hogy még ősszel sem repül el. Az egykori városfal megmaradt részeit vagy beépítették a házakba, vagy azok határolását szolgálják. A városka utcáin sétálgatva megcsodálhattuk a házak barokk és reneszánsz stílusát és a különösen festői nagyobb utcákat összekötő kis közöket, azokat házaikkal és belső udvaraikkal.
Bár nehezen szakadtunk el Burgenland egyik gyöngyszemétől, de várakozással és már kellőképpen üres hassal indultunk el a nap fénypontja, a soproni Harrer csokoládégyár felé. Itt már kedvesen vártak bennünket és egy rövid bemutató film után valahogy Gombóc Artúrra emlékezve végig kóstolhattuk a gyár legtöbb termékét, ami bátran állíthatom mind minőségben, mind mennyiségben megállta a helyét. Miután mindenkinek sikerült megtömni a pocakja után az otthoniak számára a hátizsákját is, kellemesen elfáradva, élményekkel gazdagon indultunk utunkra az otthon melege felé.
A kirándulásról készített képek itt találhatók! 

<< Vissza

Készítette: ARX Biztonsági Bt., 2012.

 Belépés