Karácsony 2017.

Kedves Olvasó!

A karácsonyi műsort az utolsó tanítási nap 3. órájában Intézményvezető Asszony ünnepi szavai nyitották meg.

Ezután Pénzes András és Helbert Ryan a „Winter wonderland” című vidám karácsonyi nótát adták elő furulyán.

A színpadot a 4. osztály tanulói vették birtokba. Az első blokkban szép szavalatokat hallhattunk Méhes Gergő, Kálmán Anna, Tusa Anna, Dorogi Jani, Molnár Gábor és Mocher Samu előadásában. Őket a két furulyás, Sulyok Marcell és Takács Bálint követte a „Hull a pelyhes fehér hó” örökzöld dallamaival.

A színpadot a hófehérbe öltözött 4. osztályos lányok foglalták el. Ha már odakint nem esik a hó, a fehér karácsony illúzióját az általuk előadott "Hópehely táncot" mutattak be. Produkciójuk osztatlan sikert aratott. Utánuk ismét egy szavalócsoport, majd Vida Johanna következett, aki az „Ó, Gyönyörű szép…” darabot adta elő zongorán.

Az énekkarosok és a gyertyagyújtó 4 lány, név szerint Kovács Kata, Szloboda Dorka, Haklits Hanga és Kovács Dorina a mindenki által ismert „Ég a gyertya, ég” melódiát, valamint szavalatot adták elő a közelgő ünnephez méltó átéléssel..

Megérkeztek az angyalkák is, köztük a csalogány torkú Fajkusz Vanesszával, aki Sebestyén Márta által is énekelt „Betlehem” című dalt énekelte el, szinte leírhatatlan profizmussal és énekhanggal. Valami elementáris erővel jönnek ki belőle a tiszta hangok. Szalai Ricsi tanár bácsival beszélgettem a műsor után, aki elmondta, bár már sokadszor hallja a kislányt, de mindig libabőrös lesz a csodás hang hallatán. Válaszom ennyi volt: jómagam, aki egy sportszerető vagyok, olyan érzések keltettek hatalmukba, mint amikor az olimpiai dobogó tetején magyar sportoló áll, miközben a Himnuszt játsszák. Csodás, kellemes és hátborzongató.

Ezután egy aranyos jelenetet láttunk Jézus születéséről. A produkcióba a műsort szerkesztő pedagógusok nagyon ügyesen belefonták Vida Julcsi „Pásztorok, pásztorok…” zongorajátékát, a fuvolások és az énekkar által előadott „Ghymes: Szép jel” című darabot, valamint Haklits Hadasa által zongorán előadott „Régi francia dal” dallamait.
Zárásként az énekkar felvonult a színpadra, ahol a „Halleluja” című produkcióval fergeteges sikert arattak. Az első versszakot Szloboda Dóri és Kovács Kata énekelte, a másodikat Tóth Rebeka és Szécsényi Tímea. A refrént és a harmadik versszakot azután már a teljes énekkar énekelte, apró könnyeket csalva a cikkíró szemébe is.

Egyértelmű, hogy ilyenkor érzi azt a pedagógus: munkája gyümölcsöt termett, melyet bátran leszakíthat. A felkészítésért maximális köszönet illeti Bárányné Nagy Katalin negyedikes osztályfőnököt a "gyermekei" által előadott produkciókért, Greinerné Ábrahám Erzsébet tanárnőt, aki a jelmezeket és az ízléses díszleteket megtervezte és elkészítette.

Köszönjük Mészárosné Fehér Gabriella és Zimonyi Gábor által felkészített tanulók (énekkar, zenei szakkörösök) profi előadásait. Biztos vagyok benne, hogy az ilyen műsorok a jó érzésű emberekben olyan érzéseket keltenek, melyek tovább emelik bennük a karácsonyi készülődés „adrenalin szintjét.”

Valószínűsíthető, hogy a délutáni Falukarácsony kiegészülve pár diákkal, a fíling, a sötét este, a forralt bor, a fahéjas-szilvás tea illata, a mézes süti íze, a hangszóróból hallatszó gyönyörű karácsonyi dalok minden bizonnyal emelik a produkció színvonalát, melyre szeretettel várunk minden kedves Jászaist, volt Jászaist, Szülőt és érdeklődőt.

Fontos köszönet még a mai napról: Seres Andrea tanárnő, köszi a fotózást!
Túl vagyunk a pár sorral feljebb írt, "Valószínűsíthető," szóval kezdődő mondatban írtakon. Holnap megyek a lottózóba! Azt hiszem, ez mindent elárul!

Végül engedjék meg, hogy minden kedves olvasónak - kortól, nemtől, hovatartozástól- függetlenül


Kellemes Karácsonyi Ünnepeket


és


Boldog Új Évetkívánjon az oldal szerkesztője, aki egyben az iskola titkára.

 

<< Vissza

Készítette: ARX Biztonsági Bt., 2012.

 Belépés