Titanic emlékkiállítás 2017.

TITANICŐsszel az osztálytársaimmal és sok felsős diákkal elutaztunk Budapestre a Titanic kiállításra. Izgatottan vártuk, hogy az 1912. április 15-én, 2 óra 20 perckor jéghegynek ütközött hajó miként kerül kiállításra. A Titanic volt a kor legnagyobb személyszállító hajója, Európa és Észak-Amerika között.

A múzeumba lépést követően megkaptuk a Beszállókártyát, amelyen egy valódi Titanic utas neve és családi adatai láthatóak. Az első kiállítóteremben a hajóroncsból felhozott tárgyak kerültek kiállításra. Ezt követi egy némafilm az óceánjáró „életéről”, közben a „fülesünkről” hallgattuk az aláfestő szöveget. A teremből kiérve, az élethű kabinok folyosójára érkezünk, amin ha áthaladunk, belépünk a berendezett fényűző étterembe. Következő emelvényen bemutatásra került, a filmben kiemelt szerepet játszó hajóorr is, ahol a barátaimmal fotózkodtunk. Az utolsó helyiségben kifüggesztve láthatjuk a névsort, amiből megtudhatjuk, hogy a 3547 főből hányan élték túl a katasztrófát.

Nagyon tetszett a Titanic kiállítás, így könnyebben át tudom érezni, hogy mit érezhettek a hajó utasai.

Köszönjük Garas Mariann tanárnőnek, hogy megszervezte nekünk ezt a kirándulást, valamint Deák Annamária és Seres Andrea tanárnőknek, hogy elkísértek minket erre a szép napra!


Csendes Liliána
8. osztályos tanuló


Kedves olvasó! A kiállításon képek is készültek, melyeket ide klikkelve megtekinthet.

 

<< Vissza

Készítette: ARX Biztonsági Bt., 2012.

 Belépés