Jászai napok 2017.

Előzmények: Programsorozatunk pénteken koszorúzással kezdődött, ahol országos hírű színészek, név szerint Söptei Andrea, Gáspár Sándor és Maszlay István emlékezett meg a magyar színjátszás „nagyasszonyáról”. A koszorúzásról fotók is készültek.
Délután a Jászai Mese-és Prózamondó verseny következett, melyről a beszámolót elolvashatják, ha ide klikkelnek. Este a Közösségi Házban Lázár Kati előadóestjével zárultak a nap eseményei.

A szombati, immáron hagyományos Jászai Mari napon a konferálást Gálos Luca és Wolf Boglárka 8.b osztályos tanulók végezték.
Elsőként Michael Jackson You are not alone című dal feldolgozását hallhatták iskolánk furulyakamarásai és a Lébényi Általános Iskola, valamint a Mosonszentmiklósi Széchenyi István Általános Iskola növendékeinek előadásában. Február 23-án, immáron 24. alkalommal került megrendezésre a Győri Furulyafesztivál, melyen többek között az előbb hallott zene is felcsendült. Az ott szereplő gyermekeket oklevelet vehettek át Márti nénitől. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani felkészítőjüknek, Zimonyi Gábor tanár úrnak.

Műsorunk folytatásaként az ászári Kuckó Óvoda nagycsoportosai következtek. Felkészítő óvónénik: Matics Sándorné és Somogyiné Vígh Alíz, címe a „Lakodalmas játék” volt. Osztatlan sikert arattak.

Ismét furulya kamarásaink következtek. Ismeretlen szerző Régi magyar tánc című darabját Takács Bálint, Helbert Ryan, és Pénzes András adták elő. Zongorán Zimonyi Gábor tanár úr kísérte a művészeket.

Folytatásként a tegnap délután megrendezésre kerülő Jászai Mari mese- és prózamondó verseny díjazott versenyzője következett. Sulyok Tamás 4. osztályos tanulónk 2. helyezést ért el a Három kívánság című magyar népmesével, Pintér Zsuzsanna tanárnő felkészítésével.

Utána a színpadon láthattuk az első osztályosainkat, műsorukként a „Faragószék” nótával. Felkészítő tanító néni Kovács Kinga volt.

Haklits Hadasa Szelényi István: Körhinta című darabját adta elő zongorán. Ezt követően a barokk zeneszerző, Johann Pachelbel Kánon című darabját Lengyel Laura előadásában hallhatják. Az 1680-ban keletkezett mű azóta sem vesztett fényéből, számos komoly- és könnyűzenei változata jelent meg. Mindkét zongoraszám felkészítő tanára Mészárosné Fehér Gabriella.

A következő blokkban a tegnapi mese-és prózamondó verseny újabb helyezettjei következnek. Először a 7-8. évfolyamosok kategóriájában 3. helyezést elért Fekete Vanessza Nógrádi Gábor: Kanári című művéből adott elő egy részletet, majd a László Viktória, aki második helyezést ért el a megmérettetésen, Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig című regényének egy részletét mondta el. Felkészítő tanár mindkét esetben Deák Annamária tanárnő volt.

Külön öröm, hogy volt diáktársunk, Székely Erik, Angliából hazalátogatva részt vett a győri Furulya Fesztiválon. Ma is színesítette előadásával rendezvényünket. Szaxofon duót játszott Zimonyi Gáborral. Ray Henderson: Bye Bye Blackbird című jazz zenét adták elő.

Az 1970-es amerikai romantikus filmdráma, a Love story híres betétdalát Gálos Luca és Pénzes Anna duó játszotta el zongorán. Felkészítő tanáruk Mészárosné Fehér Gabriella volt. Következett az 1492. A paradicsom meghódítása című nagysikerű film zenéje az ászári, lébényi és a mosonszentmiklósi furulyások előadásában.

A játékkészítő című zenés mesejáték a csodáról szól, s hogy merjünk bátrak lenni, ne adjuk fel az álmainkat. A darab fináléja az Álmodd meg a csodát című dal, melyet az énekkar előadásában hallhattunk.
Szólót énekeltek: Gálos Luca, Bella Evelin, Kopjás Zsófia, Németh Anna és Garas Fanni. Zongorán közreműködött Zimonyi Gábor, a kórust Mészárosné Fehér Gabriella vezényelte. Nagy sikert aratott produkciójuk!

Végezetül, de nem utolsósorban következett Fésűs Éva: A kíváncsi királykisasszony című mesejátéka.
Szereposztás:
Királykisasszony : Kopjás Zsófia
Pereces Palkó : Helbert Ryan
Király : Helbert Enrique
Udvarmester : Deák Bence
Szolgálólányok : Varga Ágnes és Pekár Kata Csenge
Tudósítók : Komenda Virág és Kakula Eszter
Pékmester : Rácz Martin
Felesége : Csáki Dorina
Pékinasok : Pénzes András, Rumi József, Wolf Gábor és Bata Barnabás
Kuruzsló : Haklits Hadasa
Herceg : Mészáros Ádám
Orvos : Budai Kíra

és még az 5. osztály további tanulói. A jelenetet betanította Deák Annamária , a jelmezek összeállításában Greinerné Ábrahám Erzsébet segített.

A 2017. évi „Jászai Napok” a közönség vastapsával ért véget. Várjuk a jövő évi folytatást!


Az eseményről készült képeket itt láthatják! 

<< Vissza

Készítette: ARX Biztonsági Bt., 2012.

 Belépés