Társadalmi munka 2016.

Május utolsó szombatján, egy verőfényes napon, az iskolában 8 órakor összegyűlt egy kis csapat, akik ezt a napot arra áldozták fel, hogy szépítgetik, csinosítgatják az intézmény udvarának részeit. A brigádnapló helyett ezzel az írással emlékezek a napról!

A pavilon sakktábla szerű letérkövezése (tanulóink óriás sakkal űzhetik majd itt e csodás sportot), a fa részek festése, a balesetveszélyes térköves részek kijavítása volt a feladat. E sorok írójaként önkéntesen elvállaltam Betti tanárnő utasítására, hogy a távolugrógödröt előkészítem 4 m3 homok befogadására, a kiásott és feleslegessé vált régi homokkal feltöltöm a gödör többi részét, valamint a játszóteret.

Pénteken a Partner Tüzép és a T-Bau Markt leszállította az alapanyagokat, melyek költségét a fenntartó és az alapítvány közösen állták. Már péntek délután 2 szülő páros (Bata és Kálmán apuka-anyuka) nekiálltak a fa részek csiszolásának, és egyszeri átkenésének. Erika néni és Kaszásné Márti néni a gazzal benőtt területeket tisztította meg.

Szombaton az említett helyszíneken elindult a munka. Egyvalamiben mi fiúk reggel megegyeztünk:

Nem szeretjük azokat a fémeket, melyekből fanyél lóg ki!


Ennek ellenére Mindenki "odatette" magát, az akarattal tehát nem volt gond.

A szakmaiságot (megjegyzem profi módon) Balogh Józsi, Ildi tanárnő férje képviselte. Vezetésével a térköves részek alapozása és lerakása, a kőműves és burkoló munkálatok folytak. A megjelent hölgyek a fa részek második festését végezték el. Iskolánk karbantartója a játszóteret újította fel, én pedig csak ástam, ástam....

A munka haladt, az idő egyre melegedett, a hűsítő folyadékokat is igénybe vettük. Szerencsénk is volt: a tanyi focistáknak Vera néniék finom ebédet főztek. Kicsi, de lelkes csapatunkat meghívta egy finom ebédre. Köszönjük, Vera néni!!

Ebéd után folytattuk munkát. Ahogy az fogyott, csapatunk tagjai is megfogyatkoztak. Utolsóként fél négykor a Balogh családdal hagytam el a tett színhelyét.

A feladatokat elvégeztük, reméljük, elnyeri a pedagógusok és a gyerekek tetszését.

A részt vevők:Balogh Józsi, neje Ildikó tanárnő és fia, Ádám
Sulyok anyuka Ivett és a klán feje, Sulyok nagypapa (régi jó barát, nagyon jó hogy itt voltál, Pista!!)
Mocher anyuka Edina
Takács Bálint apuka
Kucin Zsolti apuka

Riez Tamás apuka és szorgalmas lányai
Bencsik Tibi, iskolánk karbantartója valamint e sorok írója
Erdősi Gábor

Az eseményről készült fotókat itt nézheti meg.

Az intézmény nevében köszöni szépen a munkát Márti igazgató néni, aki igazoltan volt távol, 3 napos osztálykiránduláson vett részt a hatodik osztályosokkal.

 

<< Vissza

Készítette: ARX Biztonsági Bt., 2012.

 Belépés